Sposób przygotowania:
Serowa zupa z kurczakiem
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo drobną kostkę (bez pestek). Marchewki i seler obrać, pokroić w słupki. Por oczyścić, drobno pokroić. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym w garnku oleju. Do boczku dodać cebulę, czosnek i papryczkę, podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę mięso i przyprawę do mięs. Smażyć, aż mięso się zetnie. Dodać marchewkę, seler i por. Smażyć dalej kilka minut, co chwilę mieszając. Do tego dodać serek. Smażyć, aż się rozpuści. Wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy i ziemniaki. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Mąkę wymieszać ze śmietaną i pół szklanki zimnej wody. Zagęścić tym zupę. Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.