Sposób przygotowania:
Serowe paszteciki z mięsnym nadzieniem.
Mąkę przesiać, wymieszać z solą, dodać masło i posiekać nożem. Następnie wbić 1 jajko, przeciśnięty przez praskę ser twarogowy, utarty na tarce o małych oczkach ser żółty i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 15 minut. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę, ugotowane wątróbki i podsmażyć. Zdjąć z ognia, ostudzić i razem z mięsem przemielić 2 razy w maszynce. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, tymiankiem, wbić jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraty8x8 cm. Na każdy kawałek ciasta nałożyć farsz, złożyć w trójkąt, zlepić brzegi. Piec w temp 190 stopni około 20 minut. Podawać do czystych zup.