Sposób przygotowania:
Serowe schabowe
Plastry schabu rozbijamy niezbyt cienko. Z jednej strony oprószamy pieprzem i solą, z drugiej smarujemy serkiem Creme de Bleu. Panierujemy kolejno w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej, oliwki kroimy w plasterki. Kotlety wkładamy na rozgrzany olej, smażymy 5 minut. Odwracamy, na każdy kotlet kładziemy plaster oscypka, oliwki i papryczki. Dosmażamy pod przykryciem kolejne 5 minut.
Podajemy z ziemniakami gotowanymi na parze oraz sałatką.
Na patelni rozgrzewamy olej, oliwki kroimy w plasterki. Kotlety wkładamy na rozgrzany olej, smażymy 5 minut. Odwracamy, na każdy kotlet kładziemy plaster oscypka, oliwki i papryczki. Dosmażamy pod przykryciem kolejne 5 minut.
Podajemy z ziemniakami gotowanymi na parze oraz sałatką.