Sposób przygotowania:
Serowiec
Śmietanę mocno schłodzić.
Następnie ubić z cukrem.
Ser przemielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, ostudzić.
Połączyć ser ze śmietaną, dobrze rozmieszać robotem.
Do masy serowej dodać żelatynę, wymieszać łyżką.
Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, wymieszać.
Galaretki rozpuszczamy, każdą oddzielnie w pół litra gotowanej wody, odstawiamy do stężenia.
Galaretkę pomarańczową wylewamy na spód, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Następnie wykładamy masę serową białą.potem kakaową.
Wierzch ciasta polewamy galaretką czerwoną, odstawić do lodówki do stężenia.
Następnie ubić z cukrem.
Ser przemielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, ostudzić.
Połączyć ser ze śmietaną, dobrze rozmieszać robotem.
Do masy serowej dodać żelatynę, wymieszać łyżką.
Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, wymieszać.
Galaretki rozpuszczamy, każdą oddzielnie w pół litra gotowanej wody, odstawiamy do stężenia.
Galaretkę pomarańczową wylewamy na spód, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Następnie wykładamy masę serową białą.potem kakaową.
Wierzch ciasta polewamy galaretką czerwoną, odstawić do lodówki do stężenia.