Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Serowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ciasto na zimno dla męża i dzieci

Serowiec Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Serowiec

 

  • śmietana kremowa 18% 1 litr
  • ser biały tłusty 1 kilogram
  • galaretka truskawkowa 1opakowanie
  • galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
  • Żelatyna 3 łyżki
  • cukier 0.5 szklanki
  • kakao 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Serowiec
Śmietanę mocno schłodzić.
Następnie ubić z cukrem.
Ser przemielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, ostudzić.
Połączyć ser ze śmietaną, dobrze rozmieszać robotem.
Do masy serowej dodać żelatynę, wymieszać łyżką.
Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, wymieszać.
Galaretki rozpuszczamy, każdą oddzielnie w pół litra gotowanej wody, odstawiamy do stężenia.
Galaretkę pomarańczową wylewamy na spód, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Następnie wykładamy masę serową białą.potem kakaową.
Wierzch ciasta polewamy galaretką czerwoną, odstawić do lodówki do stężenia.
Serowiec
Ser biały twarogowy, wymieszany ze śmietaną i żelatyną
Serowiec
Sernik pokrojony i wyłożony na talerz, w całej okazałości

Tagi:

sery ser