Sposób przygotowania:
Serowiec z brzoskwiniami
Najpierw robię spód ciasta, mieszam mąkę z cukrami , siekam masło, wbijam jajko i ugniatam kruche ciasto. Wylepiam nim blaszkę do pieczenia . Blaszkę ( 38 x 27) wyłożyłam oczywiście papierem do wypieków. Górę ciasta nakłuwam widelcem.
Ser zmieliłam dwa razy, dodałam cukier, budyń, jajka, aromat miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Gotową przełożyłam na kruchy spód. Brzoskwinie pokroiłam w plasterki i poukładałam na masę serową.
Następnie zrobiłam kruszonkę, zagniatając palcami mąkę z cukrem i masłem. Skruszyłam ją na brzoskwinie.
Sernik piekłam około godziny, w 180 st. C
Po wystudzeniu można polać lukrem , polewą , lub posypać tak jak ja cukrem pudrem.
Smacznego:)
Ser zmieliłam dwa razy, dodałam cukier, budyń, jajka, aromat miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Gotową przełożyłam na kruchy spód. Brzoskwinie pokroiłam w plasterki i poukładałam na masę serową.
Następnie zrobiłam kruszonkę, zagniatając palcami mąkę z cukrem i masłem. Skruszyłam ją na brzoskwinie.
Sernik piekłam około godziny, w 180 st. C
Po wystudzeniu można polać lukrem , polewą , lub posypać tak jak ja cukrem pudrem.
Smacznego:)
2milutka
zbysiowa
My też :)
katarzynka455
zbysiowa
Dziękuję Katarzynko:)
Gosia85
Editha
edytaha
zbysiowa
zewa
zbysiowa
Ewciu on jest bardziej zbity, ale pyszniasty fakt;)))
jaNina
Twój na pewno tez jest pyszny :)
zbysiowa
Oj pyszny:)
-Natka-
zbysiowa
dziękuję;)
mysza75
zbysiowa
Ach aż mi się zachciało myszko:)) Trzeba będzie zrobić powtórkę;)
pałla
czy budyń mam dać ugotowany czy raczej suchy czyli sypki
zbysiowa
Suchy, wprost z torebki ;)