ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Serowiec z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Biszkopt z masą serową, brzoskwiniami i galaretką

Serowiec z galaretką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serowiec z galaretką

 

  • Biszkopt:

 

 

  • szklanka cukru

 

 

  • łyżeczka proszku

 

 

  • Masa:

 

  • opakowanie gotowego sera na sernik( 1 kg)

 

 

 

  • budyń śmietankowy

 

  • szklanka c.pudru

 

  • około 10 dag rodzynek

 

  • Dodatkowo:

 

 

  • 3 galaretki

Sposób przygotowania:

Serowiec z galaretką
Upiec ciasto biszkoptowe: Białka ubić na sztywno, po czym dodać cukier, następnie żółtka, delikatnie wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, na końcu dodać kakao. Piec około 30 min w temp.160 C. Najlepszy będzie biszkopt upieczony dzień wcześniej. Ser zmiksować z cukrem i jajkami. W garnku rozpuścić margarynę, po czym dodać ser i mieszając dodać budyń w proszku i rodzynki.Gotować masę do momentu aż zacznie odchodzić od garnka. odstawić na chwilę żeby troszkę ostygła. Ciepłą masę rozsmarować na biszkopcie, wstawić na chwilę do lodówki. Brzoskwinie osączyć, pokroić i wyłożyć na ser. Galaretki rozpuścić we wrzątku i tężejące wylać na ciasto, schłodzić
Serowiec z galaretką
Z podanych składników upiec kakaowy biszkopt
Serowiec z galaretką
Do sera dodać cukier, zmiksowac z jajkami
Serowiec z galaretką
Do sera dodać rodzynki oraz budyń, gotować aż zacznie odchodzić od garnka
Serowiec z galaretką
Na biszkopt wyłożyć masę serową, następnie brzoskwinie i zalać galaretką