Sposób przygotowania:
Skrzydełka ala KFC
1. Skrzydełka należy przeciąć na dwa kawałki i usunąć lotki. Doprawiamy je solą, pieprzem, kurkumą i papryką Chili. Podsmażamy z każdej strony. Usmażone zdejmujemy z patelni i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. 2. Robimy ciasto. Mieszamy mąkę, mleko, sól, pieprz, jajko i ostra paprykę, tak aby powstało gęste ciasto jak na naleśniki. 3. Usmażone kawałki mięsa wrzucamy do ciasta. 4. Łyżeczką mieszamy masę, aby pokryła każde skrzydełko. 5. skrzydełka w cieście wrzucamy do miski z mąką. Potrząsamy miseczką, aby maka pokryła każdy kawałek mięsa. Nie należy przyklepywać mąki, ponieważ skrzydełka nie będą takie ładnie pomarszczone jak w KFC. 6. Na głębszej patelni rozgrzewamy olej. 7. Każdy kawałek skrzydełka smażymy na chrupko na głębokim oleju. Gotowe zdejmujemy na papierowy ręcznik, aby ociekły z namiaru tłuszczu. 8. Gotowe doskonale smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.