iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Skrzydełka czosnkowo-pomidorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie skrzydełka rozpływają się w ustach. Są bardzo pikantne, ale też bardzo dzięki temu smaczne. Aromatyczne.

Skrzydełka czosnkowo-pomidorowe

Składniki:

Skrzydełka czosnkowo-pomidorowe

 

  • 1 kg skrzydełek drobiowych,
  • 4 łyżki keczupu,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 puszka pomidorów w zalewie,
  • łyżeczka papryki ostrej,
  • łyżeczka pieprzy cayenne,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Skrzydełka czosnkowo-pomidorowe
Skrzydełka myjemy, a następnie osuszamy ręcznikami. Keczup mieszamy z musztardą. Czosnek przeciskamy i dodajemy do keczupu i musztardy. Pomidory miksujemy i dodajemy do tych składników. dodajemy również papryką ostrą oraz pieprz cayenne. Skrzydełka smarujemy takim sosem i odstawiamy na godzinę. Po upływie tego czasu pieczemy w naczyniu żaroodporny, przez 50 minut.