BEEA123

BEEA123

Kucharz
[Przepisów: 9]

Skrzydełka faszerowane

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 18

Bardzo smaczne.Panierować można farszem własnego pomysłu i według własnego smaku.

Skrzydełka faszerowane

Składniki:

Skrzydełka faszerowane

 

  • 5-6 skrzydełek z kurczaka
  • FARSZ:
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 1 ogórek (korniszon)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3/4 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego Kamis
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • bułka tarta+ 2 jajka do panierowania

Sposób przygotowania:

Skrzydełka faszerowane
Skrzydełka odfiletować od kości,używając ostrego noża ze szpiczastym końcem.Najlepiej robi się to, gdy skrzydełka są lekko zmrożone.
Farsz:
Ogórek i boczek pokroić na drobniutką kostkę,dodać mięso mielone,przyprawy i jajko.Wymieszać i nakładać do skrzydełek.
Obtaczać w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju do zrumienienia.Cebulę pokroić na plastry, wyłożyć na dno garnka, przełożyć skrzydełka ,wlać tłuszcz z patelni ,przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok 20-30 minut.