Sposób przygotowania:
Skrzydełka faszerowane
Skrzydełka odfiletować od kości,używając ostrego noża ze szpiczastym końcem.Najlepiej robi się to, gdy skrzydełka są lekko zmrożone.
Farsz:
Ogórek i boczek pokroić na drobniutką kostkę,dodać mięso mielone,przyprawy i jajko.Wymieszać i nakładać do skrzydełek.
Obtaczać w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju do zrumienienia.Cebulę pokroić na plastry, wyłożyć na dno garnka, przełożyć skrzydełka ,wlać tłuszcz z patelni ,przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok 20-30 minut.
Farsz:
Ogórek i boczek pokroić na drobniutką kostkę,dodać mięso mielone,przyprawy i jajko.Wymieszać i nakładać do skrzydełek.
Obtaczać w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju do zrumienienia.Cebulę pokroić na plastry, wyłożyć na dno garnka, przełożyć skrzydełka ,wlać tłuszcz z patelni ,przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok 20-30 minut.
msewka
Natala1210
kinga
A.B.
Sarenka
BEEA123
Doro
iwi69
motylica
Doro