anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Skrzydełka faszerowane a la żabie udka

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Bardzo smaczne skrzydełka,polecam.

Skrzydełka faszerowane a la żabie udka

Składniki:

Skrzydełka faszerowane a la żabie udka

 

  • 12 skrzydełek
  • 15 dkg wątróbki drobiowej
  • 1/2 szt piersi z kurczaka
  • 1 mały pęczek natki z pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka czubata masła
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki masła roślinnego
  • 1 małe jajko

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka faszerowane a la żabie udka
Pierś z kurczaka umyć,skręcić przez maszynkę razem z natką i wątróbką,dodać sól,pieprz,szczyptę cukru,bułkę tartą i jajko.Wszystko dokładnie wyrobić,ze skrzydełek wyłamać najgrubszą kość,nadziać łyżeczką skrzydełka.posolić.(gdy zostanie nam farszu,można usmażyć kotleciki lub zamrozić,do następnych skrzydełek) Masło roślinne rozgrzać na patelni,obsmażyć skrzydełka na złoty kolor,przełożyć do rondla,ułożyć jedno na drugim,podlać 1/4 szklanki wody,dusić na małym ogniu około 15-20 min. Podawać z ryżem chlebem,lub ziemniakami. Smacznego