redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Książka Kucharska: Multicooker - przepisy

Skrzydełka miodowo-cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Soczyste skrzydełka w miodowo-cytrynowym sosie. Tak przyrządzone skrzydełka wprost rozpływają się w ustach. Skrzydełka miodowo-cytrynowe przygotowane w Multicookerze. Czas przygotowania: 30 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: bake. Porcji: 4.

Skrzydełka miodowo-cytrynowe

Składniki:

Skrzydełka miodowo-cytrynowe

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka miodowo-cytrynowe
1. Składniki sosu umieścić w misie urządzenia i wymieszać.

2. Do sosu włożyć skrzydełka, aby się zamarynowały. Przykryć misę i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

3. Umieść misę w urządzeniu i zamknąć pokrywę.

4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE oraz za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 180 °C. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 45 minut. Nacisnąć przycisk START.

5. Po 20 minutach wlać pozostałą część sosu i kontynuować pieczenie do końca 45-minutowego programu.

6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM. 7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.