Sposób przygotowania:
Skrzydełka paprykowo pieczarkowe
Pora umyć i pokroić w talarki, pieczarki i paprykę oczyścić i dość grubo pokroić. Skrzydełka umyć i poprzecinać w zgięciach ( te najcieńsze odłożyć ). Na patelnię wlać olej, wsypać słodką paprykę i chwilkę smażyć. Następnie wrzucić pokrojone skrzydełka i podsmażyć od czasu do czasu mieszając. Do podsmażonych skrzydełek wrzucić pokrojone składniki oraz dodać natkę i przyprawy i smażyć dalej jakieś 5 minut. Bulionem zalać zawartość patelni, przykryć pokrywką i dusić do miękkości skrzydełek. W miarę konieczności doprawić. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z wodą i zagęścić powstały sos po czym zagotować. Podawać np. z ugotowanym na sypko ryżem.
gusia1000