madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Skrzydełka w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Skrzydełka pokrojone na mniejsze kawałki duszone w sosie z pomidorów. Kuszą smakiem i zapachem dodanych ziół.

Skrzydełka w pomidorach

Składniki:

Skrzydełka w pomidorach

Mięso

Sos

  • 5 pomidorów
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1/2 łyżki sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w pomidorach

ETAP 1:

Skrzydełka w pomidorach
Umyte mięso dzielimy na kawałki i przyprawiamy

Skrzydełka z kurczaka myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na części. Części lotki ja wyrzuciłam.

Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami podanymi w przepisie.

ETAP 2:

Skrzydełka w pomidorach
Smażymy mięso na rumiany kolor z każdej strony

W rondlu rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z każdej strony na rumiany kolor.

ETAP 3:

Skrzydełka w pomidorach
Pomidory miksujemy razem z czosnkiem i natką

Pomidory polewamy gorącą wodą dzięki czemu łatwiej zdejmiemy skórkę i kroimy na ćwiartki.

Pomidory wkładamy do blendera dodajemy czosnek, natkę pietruszki , koncentrat , sos sojowy i keczup.

Całość miksujemy razem.

ETAP 4:

Skrzydełka w pomidorach
Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie

Przygotowanym sosem zalewamy podsmażone mięso ,jeśli jest zbyt gęsty możemy dolać wody i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie i łatwo odchodziło od kości.