iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Skrzydełka w wiśniach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To danie ma świetny słodko-kwaśny smak, rodzinie bardzo smakuje, ponieważ lubimy przygotowywać dania mięsne z dodatkiem owoców.

Skrzydełka w wiśniach

Składniki:

Skrzydełka w wiśniach

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w wiśniach
Skrzydełka myjemy, osuszamy, solimy, pieprzymy, z wiśni wyjmujemy pestki. Mąkę mieszamy z papryką i panierujemy skrzydełka następnie obsmażamy na złoto na oleju. Wiśnie przekładamy do garnka i lekko rozgotowujemy, wrzucamy skrzydełka i dusimy 30 min. podlewając bulionem, słodzimy, dodajemy miód, zaprawiamy sos śmietaną. Podajemy z ryżem.