SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Śląski Kotlet Schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śląski Kotlet Schabowy Pyszny

Śląski Kotlet Schabowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śląski Kotlet Schabowy

 

  • 0,5 Kg schabu

 

 

Sposób przygotowania:

Śląski Kotlet Schabowy
Mięso myjemy a następnie kroimy na plastry. Doprawiamy pieprzem Vegetą papryką ostrą. Mięso pozostawiamy na ok 2-3 godziny w lodówce. Jajko rozbijamy mięso obtaczamy w jajku. Jajko można delikatnie doprawić solą. A następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie. W między czasie obieramy myjemy ziemniaczki i gotujemy. Buraki ugotowane wcześniej ścieramy na tarce doprawiamy solą i dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę.

Smacznego:):)
Śląski Kotlet Schabowy
Do roztrzepanego jajk możemy dodać odrobine soli a nastepnie mięsko moczymy w jajku.