Sposób przygotowania:
śląskie z farszem
# gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, wkładamy do miseczki wyrównujemy i przekrawamy na krzyż
# jedną część wyjmujemy i to miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
# wszystko dokładnie wymieszamy
# pieczarki i cebulkę kroimy drobno
# smażymy na tłuszczu do wyparowania sosu., pieprzymy dodajemy magii do smaku, odstawiamy do wystygnięcia, przestygnięte drobno siekamy nożem.
# z ciasta robimy na ręku mały placuszek i napełniamy farszem, dobrze sklejamy
# gotujemy w osolonej wodzie około 15 min.podajemy z surówka, mięsem.
# jedną część wyjmujemy i to miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
# wszystko dokładnie wymieszamy
# pieczarki i cebulkę kroimy drobno
# smażymy na tłuszczu do wyparowania sosu., pieprzymy dodajemy magii do smaku, odstawiamy do wystygnięcia, przestygnięte drobno siekamy nożem.
# z ciasta robimy na ręku mały placuszek i napełniamy farszem, dobrze sklejamy
# gotujemy w osolonej wodzie około 15 min.podajemy z surówka, mięsem.
kinga
kamila1957
sa smaczne można nadziewać rożnym farszem.:))
Natala1210
Alita
kamila1957
wszystko można w nie włożyć.
kamila1957
majgrz11maja
kamila1957
Ja uwielbiam kluchy.pozdrawiam
kamila1957
są super ja tez je uwielbiam.
msewka
kamila1957
Ciągle to samo, to się nudzi,trzeba wymyślić coś nowego .pozdrawiam
kamila1957
pewnie ze warto.