kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

śląskie z farszem

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

troszkę inne śląskie kluski, pyszne

śląskie z farszem

Składniki:

śląskie z farszem

 

 

Sposób przygotowania:

śląskie z farszem
# gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, wkładamy do miseczki wyrównujemy i przekrawamy na krzyż
# jedną część wyjmujemy i to miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.
# wszystko dokładnie wymieszamy
# pieczarki i cebulkę kroimy drobno
# smażymy na tłuszczu do wyparowania sosu., pieprzymy dodajemy magii do smaku, odstawiamy do wystygnięcia, przestygnięte drobno siekamy nożem.
# z ciasta robimy na ręku mały placuszek i napełniamy farszem, dobrze sklejamy
# gotujemy w osolonej wodzie około 15 min.podajemy z surówka, mięsem.

Tagi:

przyprawy mak