kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Słatka z matiasów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jako przekąska przepis wystarcza dl 6 osób. Podawać do tego chleb z masłem.

Słatka z matiasów

Składniki:

Słatka z matiasów

 

  • N sałatkę
  • 5 filetów z matiasów
  • 250 ml ody mineralnej
  • 2 cebule
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 170g duszonych pieczarek plasterkach
  • 2 ogórki konserwowe
  • Na sos sałatkowy
  • 100g gęstej śmietany
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka musztardy łagodnej
  • 1 łyżka chrzanu

Sposób przygotowania:

Słatka z matiasów
Filety z matiasów umyć zimną wodą, zalać następnie wodą mineralną i moczyć 1 godzinę. Filety osuszyć i pokroić na średnie kawałki. Cebulę obrać, pokroić w piórka,ogórki konserwowe pokroić w plasterki, połączyć z odsączonymi pieczarkami i fasolą. Wymieszać śmietanę z jogurtem, chrzanem i musztardą i rozprowadzić po sałatce.

Tagi:

sałatka sosy