Sposób przygotowania:
Śledź jabłkowy w śmietanie
Śledzie wymoczyć w wodzie z dwoma jabłkami z tartymi na grubej tarce przez 6 godzin.jabłka wyrzucić,nie płukać śledzi.Cebulę pokroić w piórka,pocukrować.Pozostałe jabłko zetrzeć na tarce i dodać do śledzi.Doprawić solą,pieprzem i śmietaną,wymieszać.
Babciagramolka
( ,,...świetna sałatka lub dodatek do drugich dań..." .
A już poważnie - doskonałe są takie śledzie z jabłkiem i cebulą .
miniaeryk
kinga
A ja tak z ciekawości w jakim regionie Polski podają śledzie do schabowego???
misia53
Kinga, może to za granicą tak jedzą...
Termar
Taki śledzik najlepszy jest z ziarnistym pieczywem.
Kazik45
moli
go z kartofelkami w lupinkach !!!
iwona3004
montajka