reniakopp

reniakopp

Kucharz
[Przepisów: 10]

Śledz matias w zalewie pomidorowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Śledz w zalewie pomidorowo musztardowej Przepis na 4 osoby,jako przekąska nadaje się na wszystkie okazje.

Śledz matias w zalewie pomidorowej

Składniki:

Śledz matias w zalewie pomidorowej

 

  • Zalewa
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 3 łyżki cukru
  • kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
  • 3 liście laurowe
  • 2 duże cebule
  • 5 czubatych łyżek stołowych koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki stołowe musztardy łagodnej,najlepiej stołowej lub kremskiej.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledz matias w zalewie pomidorowej
Cebulę pokroić w piórka
wszystkie składniki zagotować i zdjąć z ognia
dobrze wystudzić.

śledzie mocno słone wymoczyć w wodzie przez godzinę
Pokroić na małe kawałki.
zalać zimną zalewą śledzie
odstawić na 24 godziny żeby ryby przeszły.

Tagi:

śledzie