zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Śledź na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Naprawdę bardzo ostre śledzie.

Śledź na ostro

Składniki:

Śledź na ostro

 

Sposób przygotowania:

Śledź na ostro
Płaty moczyć tak długo, aż nie będą słone. Pokroić je na kawałki. Cebulę i cytrynę obrać i pokroić w półplasterki. Papryczki bez pestek kroimy na małe kawałki, imbir na cieniutkie talarki. Tak przygotowane składniki układamy warstwami ( najlepiej w słoiku ) dodając pieprz, ziele i liść laurowy. Wszystko zalać oliwą tak aby nie zostały pęcherz powietrza. Zakręcić słoik i odstawić śledzie do lodówki na 3-4 dni.

Tagi:

śledź ryba