zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Śledź w majeranku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

majerankowe śledziki..............

Śledź w majeranku

Składniki:

Śledź w majeranku

 

  • 500 g matiasów
  • 2 cebule
  • 1 płaska łyżka majeranku
  • pieprz do smaku
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Śledź w majeranku
Śledzie wymoczyć około 3-4 godziny. Pokroić w paseczki i wrzucić do miseczki. Cebule obrać, umyć i pokroić w kosteczkę, dodać razem z majerankiem i pieprzem do śledzi. Wszystko wymieszać, zalać olejem i jeszcze raz wymieszać. Wstawić do lodówki na około 4 godziny a najlepiej na noc.

Tagi:

śledź ryba