justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Śledź w oleju z cebulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledź jest doskonały na Wigilię, ale nie tylko. Doskonale sprawdzi się na każdej okazji również jako zakąska.

Śledź w oleju z cebulą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śledź w oleju z cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju z cebulą
Śledzia należy wymoczyć, ale nie przemoczyć, musi mieć smak. Płaty kroimy w kawałki. Przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy w piórka i przekładamy do śledzi. Dodajemy listek laurowy i pieprz. Wszystko mieszamy i przekładamy do słoika. Zalewamy olejem, tak aby śledzie się przykryły. Szczelnie zamykamy. Najlepiej smakują po dwóch dniach.
Śledź w oleju z cebulą
Śledzia należy wymoczyć, ale nie przemoczyć, musi mieć smak. Płaty kroimy w kawałki. Przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy w piórka i przekładamy do śledzi. Dodajemy listek laurowy i pieprz.