caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Śledź w śmietanie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Niby nic nadzwyczajnego ale w ten sposób możemy podać je na kazdej imprezie

Śledź w śmietanie

Składniki:

Śledź w śmietanie

 

  • 4-5 filetów korzennych (solonych) ze śledzia
  • 1 czerwona cebula o średnicy 4-5 cm
  • 1 mały kubek kwaśnej gęstej śmietany
  • pieprz swieżomielony
  • ew. posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Śledź w śmietanie
Filety namoczyć przez 2-3 godziny (jesli chcemy żeby były delikatniejsze możemy je namoczyć w mleku). Cebulę obrać i pokroić w równe plasterki. Przygotować kilka krążków cebuli (zewnętrzne z plasterków), które posłużą nam do spięcia filetów. Reszte drobno posiekać. Każdy filet zwinać w rulonik i nałożyć na niego krążek cebuli. Ułożyć na półmisku, do środka włożyć 1-2 łyżki śmietany, posypać posiekana cebulą oraz pieprzem. Można posypać natką pietruszki.