VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Śledź w śmietanie- piątkowy obiad

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Takiego przygotowywania śledzi nauczyła mnie moja mama. Często przygotowywała je w postne piątki. Uwielbiam ich smak.

Śledź w śmietanie- piątkowy obiad

Składniki:

Śledź w śmietanie- piątkowy obiad

 

 

Sposób przygotowania:

Śledź w śmietanie- piątkowy obiad
Śledzie marynowane kroimy w kosteczkę lub jak kto woli w plastry. Dokładnie doprawiamy sola i pieprzem i odrobiną ostrej czerwonej papryki. Całość zalewamy śmietana 12%. Dokładnie mieszamy. Gdy śmietana jest za gęsta możemy dolać odrobinę mleka. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki żeby wszystko się przegryzło. Podałam je z ziemniakami i koperkiem.