radek001700

radek001700

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Śledź w trzech sosach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

śledzie w 3 sosach

Śledź w trzech sosach

Składniki:

Śledź w trzech sosach

 

 

Sposób przygotowania:

Śledź w trzech sosach
Filety moczymy przez 6-12 godzin dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie 2 godziny w mleku. Następnie wyjmujemy je, odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki.Pierwszy sos – majonezowy Majonez doprawiamy sokiem z cytrynowym, cukrem, solą i pieprzem. Drugi sos – śmietankowy Oczyszczamy z gniazd jabłka i kroimy drobno. Trochę jabłek zostawiamy do przybrania. Śmietanę mieszamy z 150g drobno posiekaną cebulą i jabłkami. Trzeci sos – musztardowy Majonez łączymy z olejem, dodajemy 150g posiekanej drobno cebuli i musztardę, dokładnie mieszamy.