Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Śledź z pieczarkami w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na początek filety śledziowe pokroić w dość dużą kostkę, włożyć do miski. Następnie wsypać odsączone z zalewy groszek i kukurydzę. Cebulę ob

 Śledź z pieczarkami w śmietanie

Składniki:

Śledź z pieczarkami w śmietanie

 

  • 20 filetów śledzie po wiejsku w oleju
  • 2 słoik pieczarki marynowane
  • 2 puszki kukurydza konserwowa
  • 2 puszki groszek konserwowy
  • 3 cebule czerwona
  • 2 szklankiśmietana 18%
  • sok z cytryny
  • sol
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Śledź z pieczarkami w śmietanie
Na początek filety śledziowe pokroić w dość dużą kostkę, włożyć do miski. Następnie wsypać odsączone z zalewy groszek i kukurydzę. Cebulę obra i, pokroić w plastry. Pieczarki wyjąć z zalewy, pokroić na kawałki i wraz z cebulą dodać do miski z pokrojonymi śledziami. Wszystko zalać gęstą śmietaną, przyprawić przyprawami, oraz sokiem z cytryny,dokładnie wszystko wymieszać. Odłożyć do lodówki na 40 minut. Smacznego!:)

Tagi:

śledzie