e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Śledziowa przekąska na święta i nie tylko

Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym
Filety śledziowe wymoczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie, odsączyć. Następnie pokroić w romby (na mniejsze kawałki). Do śmietany dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekany koperek, wymieszać. Sos doprawić solą i pieprzem. Śledzie ułożyć na półmisku i zalać sosem. Udekorować koperkiem. Smacznego!
Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym
Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie
Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym
Filety śledziowe pokroić w romby (na mniejsze kawałki)
Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym
Do śmietany dodać czosnek, posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem
Śledzie a'la matjas w sosie koperkowo-czosnkowym
Śledzie ułożyć na półmisku i zalać sosem

Tagi:

śledzie