eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Śledzie Eli w sosie salsa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne śledzie,o ostro-słodkim posmaku.

Śledzie Eli w sosie salsa

Składniki:

Śledzie Eli w sosie salsa

 

  • 1 kg śledzi zielonych
  • 3 cebule
  • 1 mały słoik pędów bambusa
  • 1/2 puszki ananasa
  • 1 marchewka
  • 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 100 ml octu
  • 100 ml oleju
  • sól,pieprz
  • liście laurowe,ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Śledzie Eli w sosie salsa
Marchewkę ugotować na pół miękko i pokroić w zapałkę.Ananasa pokroić w kostkę,pędy bambusa podobnie jak marchewkę.Na dno garnka ułożyć pokrojoną w plastry cebulę,pokrojone w paski śledzie,posolić,popieprzyć i układać dalej warstwami aż do wyczerpania składników,dodać liście laurowe i ziele angielskie.Koncentrat,olej,ocet wymieszać z wodą i zalać śledzie.Wody musi być równo ze śledziami.Zagotować i gotować około 10 minut na małym ogniu.Dodać marchewkę,ananasa,pędy bambusa,ostrożnie wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.Ostudzić i włożyć do lodówki na 24 godziny.Smacznego.

Tagi:

śledzie