rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Śledzie na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajna przekąska na imprezy

Śledzie na ostro

Składniki:

Śledzie na ostro

 

  • 8 filetów śledzi z oleju
  • 1 słoiczek marynowanych pieczarek
  • 5 korniszonów
  • 1/2 puszki konserwowej kukurydzy
  • 2 połówki konserwowej papryki
  • pieprz mielony
  • cukier
  • 1/4 szklanki oleju
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Śledzie na ostro
Śledzie i paprykę pokroić w paski. Pieczarki na połówki, korniszony w kostkę. Odsączyć kukurydzę . Wymieszać wszystko. Polać olejem. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem. Zostawić na 2 godziny .
Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Tagi:

śledzie