Sposób przygotowania:
Śledzie na pieczarkach
Pieczarki myję, obieram i kroję w plasterki. Ja zawsze najpierw je obgotowuję i przelewam zimną wodą, przekładam na patelnię, podlewam wodą i duszę. Dodaję zmieloną włoszczyznę. Obraną cebulę kroję w kostkę, jak pieczarki są już odpowiednio miękkie dodaję olej i cebulę, przesmażam razem do miękkości cebuli. Można podlewać delikatnie gorącą wodą. Na koniec dodaję ketchup lub koncentrat pomidorowy. Doprawiam solą i pieprzem.
Obrane ze skóry śledzie kroję na kawałki. Na półmisek wykładam część przestudzonych pieczarek, na to układam śledzie, i przykrywam resztą pieczarek. Wstawiam do lodówki, w celu „przegryzienia” się składników.
Obrane ze skóry śledzie kroję na kawałki. Na półmisek wykładam część przestudzonych pieczarek, na to układam śledzie, i przykrywam resztą pieczarek. Wstawiam do lodówki, w celu „przegryzienia” się składników.
monikaT83
zbysiowa
Dziękuję Moniczko;)
jaNina
zbysiowa
Dziękuje Janinko, i do tego smaczne:)
KRISTOFE
zbysiowa
No fajne, ale nie rozumiem dlaczego mam dać spokój:)))) Lubię też łososia:))