Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Śledzie po hawajsku z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne i oryginalne w smaku śledzie.

Śledzie po hawajsku z musztardą

Składniki:

Śledzie po hawajsku z musztardą

 

  • 5 filetów śledziowych
  • 1/2 puszki ananasa
  • 1 biała cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka ananasa
  • pieprz ziołowy do smaku

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po hawajsku z musztardą
Filety śledziowe myjemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy w średniej wielkości plastry. Ananasy kroimy w nieduże cząstki,a cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. W osobnej misce przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą majonez, musztardę, śmietanę i sok z ananasa. Polewamy nimi śledzie, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce około godziny przed podaniem.