Sposób przygotowania:
Śledzie po kaszubsku
Śledzie moczymy w wodzie z octem. Kroimy na mniejsze kawałki 2 cm. szerokości. Cebulę obieramy i kroimy w pióra ,smażymy na patelni na oleju do momentu aż będzie szklista. Pieczarki kroimy w plasterki i na osobnej patelni obsmażamy do momentu aż woda z nich odparuje.
Dodajemy do cebuli razem z koncentratem pomidorowym, miodem, majerankiem, octem i olejem. Całość doprawiamy solą i pieprzem .Smażymy jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Do ostudzonego sosu dodajemy pokrojone śledzie.
Dodajemy do cebuli razem z koncentratem pomidorowym, miodem, majerankiem, octem i olejem. Całość doprawiamy solą i pieprzem .Smażymy jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Do ostudzonego sosu dodajemy pokrojone śledzie.