ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

śledzie po śląsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne nadają sie na każdą impreze imieninową czy urodzinową.

śledzie po śląsku

Składniki:

śledzie po śląsku

 

  • 4-6 płatów śledziowych
  • 2 jajka na twardo
  • 15 dag wedzonego boczku
  • cebula
  • szklanka śmietany
  • łyżka posiekanej natki

Sposób przygotowania:

śledzie po śląsku
Śledzie przepuścić przez maszynkę, razem z ugotowanymi na twardo jajkami, wedzonym boczkiem i obraną dużą cebulą. Dodać śmietanę i łyżkę posiekanej natki pietruszki.Wszystko razem wymieszać, przybrać z wierzchu natką i podawać z masłem do ziemniaków gotowanych w łupinach.

Tagi:

jajko jajka