Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Śledzie pod śnieżną pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Śledzie te, to idealna alternatywa dla tradycyjnych śledzi świątecznych. Idealnie sprawdzą się na spotkania ze znajomymi.

Śledzie pod śnieżną pierzynką

Składniki:

Śledzie pod śnieżną pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Śledzie pod śnieżną pierzynką
Filety śledziowe kroimy w nieduże paski. Przekładamy je do dużej miski i dodajemy do nich obrane i oczyszczone jabłko posiekane w niedużą kostkę, tak samo jak cebulę. Obranego selera ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pora kroimy w cienkie paski. W osobnej misce mieszamy ze sobą sok z cytryny, majonez, śmietanę, sól i pieprz. Tak przygotowanym sosem zalewamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Przed podaniem chłodzimy w lodówce przynajmniej 3 godziny.