Patrycja :)

Patrycja :)

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Śledzie po tatarsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na śledzie po tatarsku nie należy do najłatwiejszych, ale jest nawet prosty w wykonaniu a za to bardzo pyszny.

Śledzie po tatarsku

Składniki:

Śledzie po tatarsku

 

  • 50 dag solonych filetów śledziowych
  • ¾ szklanki mleka
  • 3 średnie cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • kilka liści zielonej sałaty
  • pieprz
  • ostra mielona papryka

Sposób przygotowania:

Śledzie po tatarsku
Filety zalać mlekiem na 3 godziny. Osuszyć i razem z cebulą drobno posiekać. Olej wymieszać z koncentratem, przyprawić musztardą, pieprzem, papryką. Sos połączyć ze śledziami i wstawić na 2 godziny do lodówki. Na liściach sałaty układać porcje śledzi, posypać posiekanym jajkiem i pietruszką.
Życzę smacznego!