Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Śledzie po tatarsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Śledzie po tatarsku -nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Są szybkie i łatwe do przygotowania.

Śledzie po tatarsku

Składniki:

Śledzie po tatarsku

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po tatarsku
1. Matiasy moczyć godzinę we wodzie. Następnie osuszyć i skropić obficie sokiem z cytryny. Śledzie pokroić na ukos na mniejsze kawałki.

2. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Ogórki kiszone oraz pieczarki także pokroić w małą kostkę. Do salaterki przełożyć cebulę, ogórki, pieczarki oraz groszek. Dodać majonez, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie połączyć wszystkie składniki.

3. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na półmisek. Na sałatce ułożyć kawałki śledzi i podawać.