dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Śledzie pod pierzyną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Efektowna i smaczna sałatka ze śledziami.

Śledzie pod pierzyną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie pod pierzyną

 

Sposób przygotowania:

Śledzie pod pierzyną
Śledzie płuczemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobno kostkę. Śledzie mieszamy z cebulą, dodajemy szczyptę pieprzu, dokładnie mieszamy i wykładamy na dno salaterki. Śledzie smarujemy majonezem. Na tą warstwę ścieramy na tarce ugotowane buraki, następnie oprószamy solą i pieprzem. Buraki smarujemy majonezem. Następnie ścieramy na tarce ugotowane ziemniaki, które również oprószamy solą i pieprzem. Smarujemy majonezem. Na koniec ścieramy na tarce ugotowane i obrane jajka na twardo. Oprószamy solą i pieprzem. Smacznego.
Śledzie pod pierzyną
Śledzie i cebulę kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą.
Śledzie pod pierzyną
Ugotowane buraki ścieramy na tarce i doprawiamy solą i pieprzem
Śledzie pod pierzyną
Ugotowane ziemniaki, studzimy i ścieramy na tarce.
Śledzie pod pierzyną
Każdą warstwę dokładnie smarujemy majonezem na koniec posypujemy startymi jajkami.