Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Śledzie pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupełnie inne niż zwykle...

Śledzie pod pierzynką

Składniki:

Śledzie pod pierzynką

 

  • 1 tacka śledzi Matias (Super Fish)
  • 1 duza cebula (pokroić w kostkę i skropic octem)
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 1 ugotowana duża marchew
  • 1 ugotowana średnia pietruszka
  • 2 ugotowane jajka
  • 1 majonez dekoracyjny
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Śledzie pod pierzynką
Śledzie pokroić w paski, olej odlac, wymieszać z pokrojona cebulą, ziemniaki zatrzeć na grubej tarce i wysypać na śledzie. Śmietanę wymieszać z majonezem (można mikserem).Gotowanym sosem polać ziemniaki (1 szklanka) na sos zetrzeć marchewkę i pietruszkę, popieprzyć, wylać resztę sosu. Na sos zetrzeć dwa ugotowane jajka, posypać zieleniną, popieprzyc i lekko posolić. Potrawę przygotowac w szklanym niskim naczyniu.