marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Śledzie smażone w cieście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzie oczyścić,sprawić,opłukać,odcisnąć z wody,odfiletować,osolić.Zanurzyć w cieście i smażyć.Wyjąć,osaczyć z oleju.Podawać z ziemniakami.

Śledzie smażone w cieście.

Składniki:

Śledzie smażone w cieście.

 

  • 70 dkg.świeżych śledzi,
  • ciasto:
  • 2 jaja,
  • 2 łyżki oleju,
  • 5 łyżek śmietany,
  • 10-15 dkg.mąki,
  • sól,
  • tłuszcz do smażenia.

Sposób przygotowania:

Śledzie smażone w cieście.
Śledzie oczyścić,sprawić,opłukać,odcisnąć z wody,odfiletować,os-
-olić.Zanurzyć w cieście i usmażyć.Po usmażeniu wyjąć,osączyć z
tłuszczu i podawać z ziemniakami z wody.