luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Sledzie w oleju

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i latwe do wykonania sledzie w oleju.

Sledzie w oleju

Składniki:

Sledzie w oleju

 

Sposób przygotowania:

Sledzie w oleju
Sledzie pokroic w 4 cm. kawalki wlozyc do miski i zalac zimna woda. Odstawic na ok.2 godziny. Papryke umyc i pokroic w cienkie paseczki, cebule obrac i pokroic w krazki. 1/2 szklanki oleju wlac do rondelka , dodac papryke i cebule, posolic, popieprzyc i dusic kilka minut. Wlac reszte oleju i odstawic na bok. Jedna warstwe sledzi ukladamy w naczyniu, nastepnie papryke i cebule w oleju i znowu sledzie i na gore reszte papryki,cebuli i olej. Odstawic do lodowki. Sledzie sa juz pyszne na drugi dzien po zrobieniu.