Sposób przygotowania:
Śledzie w oleju 3
Śledzie wymoczyć, następnie pokroić pod skosem na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce i trochę zmiękczyć wygniatając ręką.
Paprykę i pieczarki oczyścić, pokroić według uznania i dodać do śledzi razem z cebulą.
Posypać świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, wymieszać i zalać olejem.
Odstawić na około 5 godzin, a najlepiej na noc do lodówki.
Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce i trochę zmiękczyć wygniatając ręką.
Paprykę i pieczarki oczyścić, pokroić według uznania i dodać do śledzi razem z cebulą.
Posypać świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, wymieszać i zalać olejem.
Odstawić na około 5 godzin, a najlepiej na noc do lodówki.
luna