zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2334]

Śledzie w oleju II

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Uwielbiam śledzie w każdej postaci

Śledzie w oleju II

Składniki:

Śledzie w oleju II

 

  • 400 g filetów śledziowych alla matias
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża cebula
  • olej

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju II
Śledzie wymoczyć w wodzie z odrobiną octu przez godzinę. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Wymoczone filety pokroić na kawałki pod skosem. Wszystkie składniki wrzucić do miski, zalać olejem i wymieszać. Jak ktoś lubi to może dodać pieprzu. Gotowe śledzie przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.