bartekpalys2

bartekpalys2

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Śledzie w oleju rydzowym z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny śledzik z znakomitym olejem rydzowy , radze nie dawać np. ogórka małosolnego zamiast kiszonego.

Śledzie w oleju rydzowym z ogórkiem

Składniki:

Śledzie w oleju rydzowym z ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju rydzowym z ogórkiem
Śledzie zalać wodą i odstawić na około 2godziny. Po zlaniu wody , należy je dokładnie osuszyć i pokroić w paski. Następnie pokroić cebulę w krążki i ogórki w kostkę. Wszystkie posiekane składniki dokładnie ze sobą wymieszać razem i dodać olej. Przyprawić pieprzem dla smaku. Odstawić na kilka godzin do lodówki.