sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Śledzie w oleju z kaparami i cebulą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

potrawa jest najsmaczniejsza następnego dnia.

Śledzie w oleju z kaparami i cebulą

Składniki:

Śledzie w oleju z kaparami i cebulą

 

  • 1 kg filetów śledziowych
  • 10 dag kaparów
  • 3 cebule
  • pół szklanki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju z kaparami i cebulą
Cebulę obrać pokroić w cieńkie plastry i zalać wrzącą wodą,po 2 min. odsączyć odstawić by ostygła.Śledzie wymoczyć osączyć pokroić na mniejsze kawałki włożyć do miski zalać oliwą,kapary odsączyć i wraz z cebulą dodać do śledzi,wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki.

Tagi:

kapary