Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1358]

Śledzie w pysznym czerwonym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledzie bardzo dobre na zakąskę

Śledzie w pysznym czerwonym sosie

Składniki:

Śledzie w pysznym czerwonym sosie

 

  • 800 g śledzie matiasy
  • 0,5 szkl, niecałe oliwa z oliwek
  • 400 g cebula
  • 400 g marchewka
  • 1 słoik koncentrat pomidorowy
  • 2 szt ziele angielskie
  • 3 ziarna pieprz
  • cukier
  • 2 łyżki ocet winny

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w pysznym czerwonym sosie
Śledzie matiasy pokroić w paski.
Cebulę i marchewkę obrać, opłukać.
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych otworach.
Cebulę pokroić w piórka.
Warzywa zeszklić na tłuszczu, zalać koncentratem, dodać ocet i pozostałe przyprawy, dusić mieszając na małym ogniu. Ostudzić dodać śledzie, wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godz.
Gotowe śledzie przełożyć do salaterki.

Tagi:

śledzie