Sposób przygotowania:
Śledzie w pysznym czerwonym sosie
Śledzie matiasy pokroić w paski.
Cebulę i marchewkę obrać, opłukać.
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych otworach.
Cebulę pokroić w piórka.
Warzywa zeszklić na tłuszczu, zalać koncentratem, dodać ocet i pozostałe przyprawy, dusić mieszając na małym ogniu. Ostudzić dodać śledzie, wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godz.
Gotowe śledzie przełożyć do salaterki.
Cebulę i marchewkę obrać, opłukać.
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych otworach.
Cebulę pokroić w piórka.
Warzywa zeszklić na tłuszczu, zalać koncentratem, dodać ocet i pozostałe przyprawy, dusić mieszając na małym ogniu. Ostudzić dodać śledzie, wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godz.
Gotowe śledzie przełożyć do salaterki.