blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Śledzie w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre danie rybne.

Śledzie w śmietanie

Składniki:

Śledzie w śmietanie

 

  • Słoik śledzi w occie
  • 2-3 marchewki
  • 2-3 cebule
  • 4-5 korniszonów
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 3-4 łyżki majonezu
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie
Śledzie pokroić na małe kawałki, ugotowaną marchewkę w kostkę, ogórki w paseczki i dodać pokrojoną w półplasterki sparzoną wrzątkiem cebulę. Wymieszać śmietanę z majonezem i pieprzem, zalać śledzie i odstawić na ok. 15 minut.

Tagi:

śledzie