Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Śledzie w śmietanie wg Rossie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Śledź jest dobry zawsze, na każdą okazję i pod każdą postacią :) w tym wydaniu jest moim zdaniem najlepszy.

Śledzie w śmietanie wg Rossie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śledzie w śmietanie wg Rossie

 

  • 5 filetów śledziowych
  • 1 duża cebula
  • 200g śmietany 18%
  • sok z cytryny
  • świeża natka pietruszki
  • świeżo mielony pieprz
  • ewentualnie sól.

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie wg Rossie
Filety odmoczyć, pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, odstawić na pół godziny, odlać sok. Cebulę pokroić drobniutko w kostkę, dodać do śledzi. Dodać 200g śmietany oraz drobno posiekaną świeżą natkę pietruszki. Wymieszać dokładnie, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem, w razie potrzeby również solą. Podawać najlepiej z ziemniakami w mundurkach.
Śledzie w śmietanie wg Rossie
Etap 1