beciaf

beciaf

Kucharz
[Przepisów: 33]

Śledzie w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis od mojej teściowej. Naprawdę smaczne połączenie śledzi, rodzynek i chrzanu.

Śledzie w sosie chrzanowym

Składniki:

Śledzie w sosie chrzanowym

 

  • 700g śledzi-wymoczone i pokrojone w paski
  • 1 śmietana 18% ukwaszona (200g)
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 3 jajka na twardo-kosteczka
  • 100g rodzynek-sparzone i osączone
  • sok z 1\2 cytryny
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie chrzanowym
Wymieszać składniki na sos: śmietanę, jogurt,majonez i chrzan ,dodać posiekane jajka, sparzone rodzynki, sok z cytryny, posiekaną natkę , doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem według własnego gustu. Sosem zalać śledzie , wymieszać i schłodzić.SMACZNEGO!