Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Śledzie w sosie musztardowo-majonezowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra przekąska dla całej rodziny

Śledzie w sosie musztardowo-majonezowym

Składniki:

Śledzie w sosie musztardowo-majonezowym

 

  • 1 kg filety śledziowe solone,
  • 4 szkl mleko,
  • 2 łyżki musztarda,
  • 2/3 szkl majonez kielecki,
  • 2 szt ogórki konserwowe,
  • 1 szkl pieczarki marynowane,
  • 5 szt cebula,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku sok z cytryny,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie musztardowo-majonezowym
Filety śledziowe włożyć do mleka na całą noc, następnie wyjąć i pokroić na kawałki. Ogórki i pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać. Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z pieczywem.