goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Śledzie w sosie musztardowym 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podajemy z ziemniaczkami.

Śledzie w sosie musztardowym  4

Składniki:

Śledzie w sosie musztardowym 4

 

  • matias 8 sztuk
  • jabłka winne 3 sztuki
  • ogórek konserwowy 4 sztuki
  • cebula czerwona 1 sztuka

 

  • sos:
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • musztarda ostra 1 łyżka
  • curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie musztardowym 4
Śledzie dokładnie płuczemy, osuszamy, kroimy w dzwonka. Cebulę kroimy w krążki, jabłka w ćwiartki, ogórki w drobną kostkę. Składniki sosu dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku. Śledzie wykładamy na półmisek, obkładamy jabłkami i cebulą, posypujemy ogórkami i polewamy przygotowanym sosem musztardowym.